25 august 2024 a fost ziua în care eu și Alex am decis să pornim împreună pe același drum. Mână în mână, ne-am adunat visele la un loc și cu multă încredere ne-am mărturisit unul celuilalt cel mai hotărât ,,DA". Pot spune că, într-o valiză am pus virtuți ca: sinceritate, onestitate, fidelitate, sprijin, solidaritate, responsabilitate, îngăduință, răbdare și, mai presus de toate, iubire. Sunt niște cărămizi solide care vor consolida zi de zi căsnicia noastră.
Suntem doi tineri care ne-am propus să ne bucurăm de lucruri mărunte, să vorbim mult și despre orice, să ascultăm, să ne sprijinim necondiționat. Teoretic, pare simplu.
După câteva zile de la nuntă, cu emoții și inima cât un purice, ne-am mutat în locul nostru, un apartament mic cu o cameră, o bucătărie, o baie, hol și balcon, totul fiind aranjat cochet și cu bun gust. Amenajat în culori calde, arată exact așa cum ne-am dorit în stilul nostru caracteristic, simplu și minimalist.
Ne-am trezit singuri, într-un loc străin, dar al nostru, și cu multe vise de îndeplinit. Planuri peste planuri, o dorință arzătoare de a realiza ceva frumos, un viitor acaparat de incertitudine.
Am ales să petrecem prima seară împreună într-un mod inedit. Am organizat o cină în doi în bucătăria noastră. Neavând o masă propriu-zisă, pe blatul mobilei, am înșiruit o mare varietate de preparate coreene. Îmi place să încerc lucruri noi, să trăiesc întâmplări aparte. O experienţă culinară asiatică este ideală pentru un nou început. Arome intense, mirosuri pregnante, culori stridente, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Am călcat virtual pragul restaurantului coreean București Seoul și am creat un meniu ținând cont de preferințele noastre. Am ales eu pentru amândoi mâncarea, el a adus flori. Mi le întinde timid și spune:
- Pentru noi doi sunt toate astea?
Îi zâmbesc și aprob dând din cap. Vesel, îmi întinde brațele. Mă îmbrățișează. Rămânem așa pentru câteva secunde. Ridic capul. Privirile ni se întâlnesc. Apoi, ne despărțim și ne așezăm la ceea ce ne ține loc de masă. Am pus și două scaune care ne face să ne simțim înghesuiți. Cu genunchii unul lângă altul și fără prea mult spațiu între noi am început să ne delectăm cu bunătăți.
Pentru el am comandat Korean BBQ porc, răsfăț pe cerul gurii în care se simte aroma intensă de susan și usturoi, carnea bine prăjită în sos dulce și frunze de salată. A fost primul care a degustat mâncarea.
Deopotrivă, pentru mine am ales opusul: chimaek picant, mai exact, aripioare de pui în sos picant. Bucățile de pui de mărimea unei mușcături sunt prăjite și acoperite cu o glazură dulce și condimentată.
Nu putea lipsi desertul pentru a avea meniul complet: Banana Tuna, banană prăjită în foiță de orez, cu toping de ciocolată. O delicatese. Noi gustăm toate dulciurile care conțin banane.
De altfel, nici nu am mai mâncat așa ceva până acum, însă cu puțin timp în urmă am descoperit că ne place mult sushi amândurora. Am fost surprinși și noi, iar de atunci nu facem un pas înapoi de la a proba mâncarea coreeană autentică.
De data asta m-am întrecut pe mine. O simplă cină s-a transformat în momente unice și de neuitat.
Acest articol a fost scris pentru proba nr. 6 din cadrul competiţiei SuperBlog 2025. Imaginile care apar în prezentul articol au fost preluate de pe site-ul sponsorului, Restaurantul Korean Seoul.





No comments:
Post a Comment